Press ESC to close

Zdrowe dodatki

Skład różnych produktów jest bardzo bogaty, często spotykamy wiele różnych nazw, które nic nam nie mówią. Jak sobie radzić z tym problemem? Podstawy zapewne zna już każdy, słyszało o benzoesanie sodu, glutaminianie i innych nazwach. Czy jednak wszystkie dodatki do żywności są szkodliwe?
Odpowiedź jest jedna, nie. Naturalne dodatki do żywności to nic strasznego. Chlorofil czy kurkuma to dwa najpopularniejsze przykłady, które pozwalają polepszyć wizerunek naszej potrawy bez wywoływania przykrych konsekwencji dla naszego zdrowia. Bezpieczne produkty nie narażają nas na komplikacje zdrowotne, poprawiają wygląd, zapewniają nam doznania wzrokowe.

Zanim zdecydujesz się, które cukierki wybrać, przeczytaj skład czy czasem nie jest tam ukryty produkt niebezpieczny. Nikt się Tobą nie przejmie, jeśli sobie sam o siebie nie zadbać. Świadomość jest najważniejsza, bez niej zginiemy. Warto się interesować, czytać różne opinie i uwagi osób postronnych, nie testować na swoim ciele.

Etykieta to zaledwie kilka linijek tekstu, zakupy owszem będą dłużej trwały, jednak do domu przyniesiesz zdrowe produkty, które będą bezpieczne dla Ciebie i Twojej rodziny.